Kerst voorgerechten

Met een lekker voorgerecht is de toon van de avond meteen goed gezet. We hebben vijf snelle & gemakkelijke voorgerechten samengesteld.
Let op: deze gerechten en producten zijn bestelbaar vanaf 12 december t/m 1 januari 2024.
_____________________________________________________________________
Paté in bladerdeeg met Ardeense ui-framboos chutney
Ingrediënten per persoon:
- 186040 Paté en croute | 2 plakken (12 dec beschikbaar)
- 186041 Ardeense ui-framboos chutney | 4 theelepels
- 824158 Vijg | 2 partjes
Mise-en-place
- Haal de paté 10 minuten voor consumptie uit de koeling, zodat deze op kamertemperatuur komt.
Bereiden
- Snij de paté in plakken van 1 cm (verdeel de staaf in 12 plakken).
- Snij de vijgen in kwartjes.
- Rooster een sneetje (rozijnen)brood of toast voor erbij.
Opmaken
- Plaats 2 plakken paté op een bord.
- Leg hierbij 2 kwartjes vijg.
- Schep 2 theelepels chutney links en 2 theelepels chutney rechts van de paté op bord.
Serveren
- Serveer er een lekker sneetje rozijnenbrood bij!


Gerookte kipcocktail met sesam koekje
Ingrediënten per persoon:
- 159900 Gerookte kip | 60 gram
- 517120 Komkommer | 20 gram
- 755870 Mandarijn | 3 partjes
- 686623 Citroen | 1 partje
- 059229 Gehakte peterselie | 5 gram
- 625630 Cocktailsaus | 20 gram
Bereiden
- Snij de gerookte kip in kleine blokjes.
- Snij de komkommer in de lengte in vier parten, snij de zaadlijst eruit en snij in kleine blokjes.
Opmaken
- Verdeel de gerookte kip in over de glaasjes, leg er een laagje komkommer overheen, garneer royaal met cocktailsaus.
- Maak af met partjes mandarijn, gehakte peterselie en een partje citroen.
Avocado gevuld met surimi-krabsalade en granaatappelpitjes
Ingrediënten per persoon:
- 702071 Surimi krabsalade | 40 gram (12 dec beschikbaar)
- 088744 Avocado | 1/2 p.p.
- 863783 Granaatappel | 1 theelepel
Mise-en-place
- Haal de pitjes uit de granaatappel door open te snijden en met een lepel eruit te tikken.
Bereiden
- Snij de avocado in de lengte doormidden en verwijder de pit.
- Hol de avocado een beetje uit met een lepel (snij een stukje van de onderkant, bolle zijde om ervoor te zorgen dat hij blijft liggen).
- Vul de avocado met surimi-krabsalade.
Opmaken
- Leg de avocado op een bord en garneer met de granaatappel pitjes.
Serveren
- Serveer er lekkere partjes witbrood bij!


Paddestoelen-truffelsoep
Ingrediënten per persoon:
Bereiden
- Verwarm de soep volgens de aangegeven bereidingswijze.
- Snij de peterselie fijn.
Opmaken
- Schenk de soep in kom/diep bord.
- Strooi er wat peterselie overheen.
Soep (heldere bouillon)
Ingrediënten per persoon:
Bereiden
- Verwarm de bouillon volgens de aangegeven bereidingswijze.
- Snij de peterselie en de kervel fijn.
Opmaken
- Schenk de bouillon in kom/diep bord.
- Strooi er wat peterselie en kervel overheen naar wens.
