Kerst voorgerechten

kerst-voorgerechten thumbnail

Met een lekker voorgerecht is de toon van de avond meteen goed gezet. We hebben vijf snelle & gemakkelijke voorgerechten samengesteld. 

Let op: deze gerechten en producten zijn bestelbaar vanaf 12 december t/m 1 januari 2024.

_____________________________________________________________________

Paté in bladerdeeg met Ardeense ui-framboos chutney

Ingrediënten per persoon:
Mise-en-place
  1. Haal de paté 10 minuten voor consumptie uit de koeling, zodat deze op kamertemperatuur komt.
Bereiden
  1. Snij de paté in plakken van 1 cm (verdeel de staaf in 12 plakken).
  2. Snij de vijgen in kwartjes.
  3. Rooster een sneetje (rozijnen)brood of toast voor erbij.

Opmaken

  1. Plaats 2 plakken paté op een bord.
  2. Leg hierbij 2 kwartjes vijg.
  3. Schep 2 theelepels chutney links en 2 theelepels chutney rechts van de paté op bord.
Serveren
  1. Serveer er een lekker sneetje rozijnenbrood bij!

 

Gerookte kipcocktail met sesam koekje

Ingrediënten per persoon:

Bereiden
  1. Snij de gerookte kip in kleine blokjes.
  2. Snij de komkommer in de lengte in vier parten, snij de zaadlijst eruit en snij in kleine blokjes.
Opmaken
  1. Verdeel de gerookte kip in over de glaasjes, leg er een laagje komkommer overheen, garneer royaal met cocktailsaus.
  2. Maak af met partjes mandarijn, gehakte peterselie en een partje citroen.

 

Avocado gevuld met surimi-krabsalade en granaatappelpitjes

Ingrediënten per persoon:
Mise-en-place
  1. Haal de pitjes uit de granaatappel door open te snijden en met een lepel eruit te tikken.
Bereiden
  1. Snij de avocado in de lengte doormidden en verwijder de pit.
  2. Hol de avocado een beetje uit met een lepel (snij een stukje van de onderkant, bolle zijde om ervoor te zorgen dat hij blijft liggen).
  3. Vul de avocado met surimi-krabsalade.

Opmaken

  1. Leg de avocado op een bord en garneer met de granaatappel pitjes.

Serveren

  1. Serveer er lekkere partjes witbrood bij!

 

Paddestoelen-truffelsoep

Ingrediënten per persoon:
Bereiden
  1. Verwarm de soep volgens de aangegeven bereidingswijze.
  2. Snij de peterselie fijn.
Opmaken
  1. Schenk de soep in kom/diep bord.
  2. Strooi er wat peterselie overheen.

 

Soep (heldere bouillon)

Ingrediënten per persoon:

Bereiden 
  1. Verwarm de bouillon volgens de aangegeven bereidingswijze.
  2. Snij de peterselie en de kervel fijn.
Opmaken
  1. Schenk de bouillon in kom/diep bord.
  2. Strooi er wat peterselie en kervel overheen naar wens.

 

Liever zelf een kerstmenu samenstellen?

Bekijk ook