Kerst lunchgerechten

kerst-lunchgerechten thumbnail

Ook voor een heerlijke kerstmiddag kun je bij ons terecht. Op deze pagina vind je vier inspirerende lunchgerechten die je in een handomdraai kunt serveren aan jouw bewoners.

Let op: deze gerechten en producten zijn bestelbaar vanaf 11 december t/m 1 januari 2024

_____________________________________________________________________

Bladerdeeghapje met geitenkaas, peer en walnoten uit de oven

Mise-en-place
  1. Ontdooi het plakje bladerdeeg (10 minuten) en warm de oven voor op 170 graden Celcius.
Bereiden
  1. Leg de bladerdeegvellen op een bakplaat (met bakpapier).
  2. Snij de peer in hele dunne plakjes en verdeel gelijkmatig op het bladerdeeg, bak circa 15 minuten af in de oven.
  3. Haal de plaat uit de oven en verdeel kleine stukjes geitenkaas en stukjes walnoot en een beetje honing op de peer, bak nog 8 minuten tot goudbruin.

Opmaken

  1. Leg de veldsla (eventueel aangemaakt met wat olijfolie / sladressing) op de rand en leg het peren bladerdeeghapje ernaast.

Clubsandwich Zalm

Ingrediënten voor 1 persoon:
Bereiden
  1. Kook de eitjes 10 minuten.
Opmaken
  1. Snij de tramezzini in 6 gelijke delen (3 plakken in het midden doorsnijden), per persoon 2 sneetjes snijden.
  2. Naar wens kunnen de sneetjes geroosterd worden.
  3. Beleg de onderste snee met zalmsalade en veldsla.
  4. Plaats de 2e snee brood erop en beleg deze met gerookte zalm.
  5. Leg bovenop de zalm een toefje veldsla en een half eitje.
  6. Maak af met de cocktailsaus.
Serveren
  1. Serveer de sandwich op bord.
  2. Snij de sandwich naar wens eventueel in twee delen.
  3. Serveer er eventueel een partje citroen bij.

Rijkgevulde vissoep

Ingrediënten voor 1 persoon:

Bereiden
  1. Verwarm de soep volgens de aangegeven bereidingswijze.
  2. Snij de peterselie fijn.

Opmaken

  1. Schenk de soep in kom/diep bord.
  2. Garneer vlak voor serveren met 3 theelepels crème fraîche.
  3. Strooi er wat peterselie overheen en leg een stengel op de rand.
Koninginnehapje met bladerdeeghapje en citroen
Ingrediënten voor 1 persoon:
Mise en place
  1. Verwarm de oven voor en bak de pasteitjes af volgens het bereidings advies.
  2. Hak de peterselie fijn.
  3. Snij partjes van citroen.
Bereiden
  1. Verwarm de kippenragout volgens het advies op de verpakking.
Serveren
  1. Vul de pasteitjes met de kippenragout.
  2. Maak af met wat peterselie.
  3. Garneer of besprenkel naar wens met citroen.

Liever zelf een kerstlunch samenstellen?

Bekijk ook