Kerst hoofdgerechten

kerst-hoofdgerechten thumbnail

Het hoofdgerecht is natuurlijk de ster van de avond. Maak er een sfeervolle én smaakvolle avond van met deze vijf gemakkelijke hoofdgerechten.

Let op: deze gerechten en producten zijn bestelbaar vanaf 11 december t/m 1 januari 2024.

_____________________________________________________________________

Gestoomde kabeljauw met aardappel-knolselderijpuree, spinazie en Hollandaise saus

Ingrediënten per persoon:

Bereiden
  1. Verwarm de gestoomde kabeljauw, de gestoomde spinazie en de knolselderijpuree volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Verwarm de hollandaisesaus volgens de bereidingswijze op de verpakking, bij voorkeur al roerende in een pan.
Opmaken
  1. Plaats 100 gram gestoomde spinazie op een bord.
  2. Schep hiernaast 150 gram knolselderijpuree.
  3. Leg bovenop de spinazie een stukje kabeljauw.
  4. Schep 3 eetlepels saus bovenop de kabeljauw.
  5. Garneer door een aantal groentechips over het gerecht te strooien.

 

Cranberry-varkensrollade met rode wijnsaus, sperziebonen in spek en aardappeltjes in de schil

Ingrediënten voor 1 persoon:
Bereiden
  1. Verwarm de gebraden varkensrollade, de aardappeltjes in de schil en de sperziebonen in spek volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Verwarm de rode wijnsaus volgens de bereidingswijze op de verpakking, bij voorkeur al roerende in een pan.

Opmaken

  1. Leg wat aardappeltjes en sperzieboontjes op het bord.
  2. Plaats de rollade er schuin op.
  3. Schenk de rode wijnsaus er overheen.

Tip

  1. Verwarm de borden voor in de oven zodat het eten langer warm blijft.

 

Boeuf Bourguignon met rode kool en aardappelkroketjes

Ingrediënten voor 1 persoon:

 

Bereiden

  1. Verwarm de Boeuf Bourguignon en de rode kool volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Bak de aardappelkroketten naar wens in de oven of friteuse.
  3. Snij de peterselie fijn.

Opmaken

  1. Schep de Boef Bourguignon op het bord en garneer met peterselie.
  2. Schep de rode kool op het bord.
  3. Leg de aardappelkroketten op het bord.

Tip

  1. Verwarm de borden voor in de oven zodat het eten langer warm blijft.

 

Ravioli van Ricotta & spinazie met Toscaanse groenten en Burrata

Ingrediënten voor 1 persoon:
Mise en place
  1. Plaats een grote pan met water op het fornuis voor de ravioli.
  2. Haal de burrata uit de verpakking en verdeel in kleinere stukken (zet even nog terug in de koeling tot het serveren van de maaltijd).
Bereiden
  1. Kook de ravioli zachtjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Verwarm de Toscaanse groentemix volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Opmaken

  1. Laat de ravioli uitlekken en verdeel op het bord.
  2. Schep er de Toscaanse groentemix overheen.
  3. Garneer met stukjes burrata.

Tip

  1. Verwarm de borden voor in de oven zodat het eten langer warm blijft.

 

Kalkoenrollade met aardappel-knolselderij puree en spruitjes

Ingrediënten voor 1 persoon:
Bereiden
  1. Verwarm de kalkoenrollade, spruitjes, puree en saus volgens de aangegeven bereidingswijze.
Opmaken
  1. Maak een spiegel van de puree op het bord.
  2. Leg 2 plakken kalkoenrollade aan de linkerzijde half op de puree.
  3. Leg de spruitjes aan de rechterzijde op de puree en schep er een aantal naast.
  4. Garneer door de cress salad pea en peper over het gerecht te strooien.
  5. Schenk saus over de kalkoenrollade (waarbij wat vlees zichtbaar blijft).

Tip

  1. Bak er een aantal verse champignons bij om mee te garneren.
  2. Verwarm de borden voor in de oven zodat het eten langer warm blijft.

 

Liever zelf een kerstmenu samenstellen?

Bekijk ook