Kerst hoofdgerechten

Het hoofdgerecht is natuurlijk de ster van de avond. Maak er een sfeervolle én smaakvolle avond van met deze vijf gemakkelijke hoofdgerechten.
Let op: deze gerechten en producten zijn bestelbaar vanaf 11 december t/m 1 januari 2024.
_____________________________________________________________________
Gestoomde kabeljauw met aardappel-knolselderijpuree, spinazie en Hollandaise saus
Ingrediënten per persoon:
- 086021 Gestoomde kabeljauw | 90 gram
- 282500 Gestoomde spinazie | 100 gram
- 99335 Aardappelknolselderij-puree | 150 gram
- 404458 Hollandaise saus | 50 gram
- 186043 Groentechips-croutons | 20 gram
Bereiden
- Verwarm de gestoomde kabeljauw, de gestoomde spinazie en de knolselderijpuree volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verwarm de hollandaisesaus volgens de bereidingswijze op de verpakking, bij voorkeur al roerende in een pan.
Opmaken
- Plaats 100 gram gestoomde spinazie op een bord.
- Schep hiernaast 150 gram knolselderijpuree.
- Leg bovenop de spinazie een stukje kabeljauw.
- Schep 3 eetlepels saus bovenop de kabeljauw.
- Garneer door een aantal groentechips over het gerecht te strooien.


Cranberry-varkensrollade met rode wijnsaus, sperziebonen in spek en aardappeltjes in de schil
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 708705 Gebraden varkens-cranberry rollade | 90 gram
- 181964 Rode wijnsaus | 50 ml (12 dec beschikbaar)
- 179692 Aardappeltjes in de schil | 200 gram
- 175552 Sperziebonen in spek | 120 gram
Bereiden
- Verwarm de gebraden varkensrollade, de aardappeltjes in de schil en de sperziebonen in spek volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verwarm de rode wijnsaus volgens de bereidingswijze op de verpakking, bij voorkeur al roerende in een pan.
Opmaken
- Leg wat aardappeltjes en sperzieboontjes op het bord.
- Plaats de rollade er schuin op.
- Schenk de rode wijnsaus er overheen.
Tip
- Verwarm de borden voor in de oven zodat het eten langer warm blijft.
Boeuf Bourguignon met rode kool en aardappelkroketjes
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 686131 Boeuf Bourguignon | 130 gram
- 283077 Rode kool | 100 gram
- 809629 Aardappelkroketten | 100 gram
- 339899 Peterselie
Bereiden
- Verwarm de Boeuf Bourguignon en de rode kool volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Bak de aardappelkroketten naar wens in de oven of friteuse.
- Snij de peterselie fijn.
Opmaken
- Schep de Boef Bourguignon op het bord en garneer met peterselie.
- Schep de rode kool op het bord.
- Leg de aardappelkroketten op het bord.
Tip
- Verwarm de borden voor in de oven zodat het eten langer warm blijft.


Ravioli van Ricotta & spinazie met Toscaanse groenten en Burrata
Ingrediënten voor 1 persoon:
Mise en place
- Plaats een grote pan met water op het fornuis voor de ravioli.
- Haal de burrata uit de verpakking en verdeel in kleinere stukken (zet even nog terug in de koeling tot het serveren van de maaltijd).
Bereiden
- Kook de ravioli zachtjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verwarm de Toscaanse groentemix volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Opmaken
- Laat de ravioli uitlekken en verdeel op het bord.
- Schep er de Toscaanse groentemix overheen.
- Garneer met stukjes burrata.
Tip
- Verwarm de borden voor in de oven zodat het eten langer warm blijft.
Kalkoenrollade met aardappel-knolselderij puree en spruitjes
Ingrediënten voor 1 persoon:
Bereiden
- Verwarm de kalkoenrollade, spruitjes, puree en saus volgens de aangegeven bereidingswijze.
Opmaken
- Maak een spiegel van de puree op het bord.
- Leg 2 plakken kalkoenrollade aan de linkerzijde half op de puree.
- Leg de spruitjes aan de rechterzijde op de puree en schep er een aantal naast.
- Garneer door de cress salad pea en peper over het gerecht te strooien.
- Schenk saus over de kalkoenrollade (waarbij wat vlees zichtbaar blijft).
Tip
- Bak er een aantal verse champignons bij om mee te garneren.
- Verwarm de borden voor in de oven zodat het eten langer warm blijft.
