Kees: kaas maar dan anders

kees-kaas thumbnail

Onze productmanager Bas vertelt graag over zijn favoriete producten. Deze maand zet hij in de spotlight … Kees, een mooie variant op kaas.

Wat is Kees?

Kees is een variant op kaas. Het wordt gemaakt op basis van een uniek recept, door natuurlijke rijping en heeft een aantal goede eigenschappen. Kees is namelijk gemaakt van magere koemelk en plantaardige oliën.

Waarom raad jij Kees aan?

Nederlanders zijn echte kaaskoppen. Kaas is natuurlijk een heerlijk product en je kunt er flink mee variëren. Als je moet letten op de hoeveelheid zout of verzadigd vet (het ongezonde vet) in de voeding, kun je beter niet te veel kaas eten. Voor wie toch wil blijven genieten van die heerlijke kaassmaak, is Kees een goed alternatief. Kees bevat 50% minder verzadigd vet dan 48+ kaas (van dezelfde leeftijd). Dat draagt bij aan het behoud van een normaal cholesterolgehalte. Kees bevat 25% minder zout dan een 48+ kaas (van dezelfde leeftijd). Minder zout is goed voor je bloeddruk. Ik hoef zelf niet op mijn zout of verzadigd vet inname te letten. Toch eet ik Kees, omdat het lekker én beter is.

Is er nog meer bijzonder aan Kees?

Dat vind ik wel. Ook mensen die vegetarisch eten kunnen met een gerust hart kiezen voor Kees. Het wordt namelijk vegetarisch gestremd. Bovendien bevat Kees geen melksuiker en is het dus lactosevrij. Het is dus ook geschikt voor bewoners die niet goed tegen lactose kunnen. Ook goed om te weten is dat Kees rijk is aan eiwit. Eiwitten ondersteunen de spierkracht, de spiermassa en de botten.

En de belangrijkste vraag … hoe smaakt Kees?

Heel lekker! Kees is smeuïg en je proeft echt die heerlijke, volle kaassmaak. Ik was benieuwd hoe Kees smaakt uit het vuistje. Nou ik kan je zeggen: Kees is bij de borrel minstens net zo heerlijk. De Keestest is dus geslaagd!

Heb je verder nog een aanrader?

Zeker! Serveer eens blokjes Kees bij het drinken aan het einde van de middag of ’s avonds. Dat zijn de momenten waarop de bewoners het vaak lekker vinden om iets hartigs te eten. Ik proef in ieder geval geen verschil tussen kaas en Kees!

Bekijk ook