Frodio: een mini ijslolly

frodio thumbnail

Onze productmanager Bas vertelt graag over zijn favoriete producten. Deze maand zet hij in de spotlight … de Frodio: een klein ijsje tegen het dorstgevoel.

Wat is de Frodio precies?

De Frodio is een mini ijslolly die maar 10 milliliter water bevat. Het ijsje is er in de smaken framboos, citroen, mint en naturel. Deze smaken zijn ook allemaal zo goed als suikervrij.

Waarom raad jij de Frodio aan?

De Frodio is een lekker en vooral dorstlessend tussendoortje voor mensen die een beperkte hoeveelheid vocht per dag mogen binnenkrijgen. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen met hart- en nierproblemen. Doordat hun vochtinname aan banden is gelegd, hebben zij regelmatig dorst. Bovendien kunnen medicijnen, voeding, een droge mond en transpireren het dorstgevoel versterken. En zoals je zelf wel weet is het ontzettend vervelend om dorst te hebben.

Hoe werkt de Frodio?

Ondanks dat het een klein ijsje is, kan de Frodio de dorst flink verminderen. Uit een onderzoek naar de dorstlessende werking ervan door Wageningen University & Research blijkt zelfs dat de Frodio beter tegen de dorst is dan een vol glas water. Bovendien is het een heel laagdrempelig product. Je kunt het mensen regelmatig aanbieden en het is echt een lekker tussendoortje.

Wat maakt de Frodio bijzonder?

Dat zo’n klein ijsje zo’n grote impact heeft. Het kan het leven echt een stukje comfortabeler maken. En wat ik er ook heel mooi aan vind, is dat de Frodio door ziekenhuisverpleegkundigen is ontwikkeld. Zij zagen waar hun patiënten behoefte aan hadden en zijn daarmee aan de slag gegaan. De Frodio is trouwens niet alleen geschikt voor mensen met hart- en nierproblemen. Omdat de smaak zo goed is, kun je het ijsje ook prima als tussendoortje aan alle andere bewoners geven.

Bestel Frodio bij je dagelijkse boodschappen.

Bekijk ook