Laat de bewoners eens kennismaken met ‘Easy-to-Eat’!

easy-to-eat thumbnail

In deze hagelnieuwe rubriek licht onze productmanager Bas zorg specifieke producten uit. Deze maand staan de ‘Easy-to-Eat’ tussendoortjes/desserts in de spotlight: smaakvol, eiwit- en energierijk en verkrijgbaar in de smaken framboos en tropical.

Bij foto

Waarom is dit product jou opgevallen? 

Uit onderzoek blijkt dat veel ouderen te weinig voedingsstoffen binnenkrijgen en dit heeft verregaande gevolgen. Dat zij voldoende eiwitten binnenkrijgen is dus belangrijk en tegelijkertijd best een uitdaging. Helemaal met ‘gewone’ voedingsmiddelen. Gelukkig zijn er extra eiwit- en energierijke producten, zoals ‘Easy-to-Eat’. Eén portie bevat maar liefst 11 gram eiwit. Dat is evenveel als drie volkorenboterhammen.

Wat is goed om nog meer over ‘Easy-to-Eat’ te weten? 

Wat als eerste opvalt is dat ‘Easy-to-Eat’ een hele zachte consistentie heeft. Dat wordt ook wel ‘amylaseresistent’ genoemd en past in een dieet met dik-vloeibare of fijngemalen voeding. Vanwege de frisse nasmaak is Easy-to-Eat ook heel geschikt om na of tijdens het innemen van medicijngebruik te eten. Verder bevat Easy-to-Eat geen gluten waardoor het past in een glutenvrij dieet.

Wanneer serveer je ‘Easy-to-eat’? 

Je kunt deze producten tussendoor geven, maar het is ook een perfecte afsluiter van een maaltijd. Let wel goed op de timing: na het eten van ‘Easy-to-Eat’, zit je wel even vol. Plan dit dus goed tussen de maaltijden door. ‘Easy-to-Eat’ is geen maaltijdvervanger, maar echt iets extra’s.

En wat vind jij zelf van ‘Easy-to-eat’?  

Heel eerlijk? Ik was best een beetje sceptisch. Ik betwijfelde namelijk of de smaak goed zou zijn. Helemaal onterecht, het smaakt erg goed! ‘Easy- to-Eat framboos’ is mijn favoriet!

Tip van Bas: laat de bewoners eens kennismaken met ‘Easy-to-Eat’!

Easy-to-Eat proberen?

Bekijk ook