Verrassende food-drink combinaties

verrassende-food-drink-combinaties thumbnail

Lekker eten is sowieso al een feest. Maar je kunt het nóg lekkerder maken als je daarbij het juiste drankje serveert. Bij wijn noem je dat een wijn-spijs combinatie. Natuurlijk kan het ook prima zonder alcohol. Met onze 10 favoriete food-drink combinaties kun jij de bewoners echt verrassen! Wist je dat het heel goed is om te experimenteren met smaken? Bij veel bewoners gaat deze namelijk achteruit en verandert de smaak. Door eens iets anders aan te bieden kom je erachter welke smaken de bewoners waarderen.

1. Muntwater en watermeloen

De smaak van munt gaat goed samen met watermeloen. En het is nóg lekkerder met iets zouts erbij, bijvoorbeeld een handje gezouten nootjes.

2. Tomatensap en aardbeien

Hier heb je vast nog nooit aan gedacht. Een bijzondere combinatie, maar de smaken van tomaat en aardbei vullen elkaar perfect aan

3. Kokosdrink en pure chocolade

Kokos en chocolade creëren samen een tropische traktatie. Deze twee uitgesproken smaken combineren verrassend goed

4. Sinaasappelsap en olijven

Dit verzin je niet zelf! De smaak van olijven wordt nog beter onder het genot van een glas sinaasappelsap.

5. Wortelsap en zoete kersen

Wortels en kersen zijn beide zoet en toch enorm verschillend van smaak. Deze combinatie moeten de bewoners echt eens proberen!

6. Appelsap met een kaneelbiscuitje

Misschien eten de bewoners weleens een kaneelbiscuitje bij de thee. Serveer er een keer een glas appelsap bij. De combinatie appel-kaneel is een echte klassieker.

7. Chocolademelk en sinaasappel

Of je chocolademelk nou warm of koud drinkt, de combinatie met sinaasappel is heerlijk. Tip: maak de chocolademelk zelf met cacao en suiker (maak eerst een ‘papje’ van de cacao met een klein beetje melk en voeg daarna de rest van de melk toe). Een smaak die vast mooie herinneringen bij de bewoners naar boven brengt.

8. Druivensap en yoghurt

Yoghurt en druiven passen gewoon heel goed bij elkaar. Deze frisse smaken vullen elkaar heerlijk aan.

9. Avocado en koffie

Dit is een gewaagde combinatie en de bewoners zullen er zeker van opkijken. Hebben ze het eenmaal geproefd, dan zijn ze helemaal verkocht.

10. Kaneelthee en pistachenootjes

Thee met noten is geen alledaagse combintie. Jammer, want kaneel en pistache smaken echt heel lekker samen.

Wat is de favoriete food-drink combinatie van jouw bewoners?

Bekijk ook