9 gastvrijheidstips voor het ultieme zomergevoel

9-gastvrijheidstips thumbnail

Het is volop zomer! De tijd om te genieten van de zon, de aangename temperatuur en de buitenlucht. Toch zal ook deze zomer een beetje anders dan anders zijn, omdat er veel nog niet kan. Wat wel altijd kan, is binnen de mogelijkheden zo gastvrij en zonnig mogelijk zijn! Met deze 9 gastvrijheidstips geef je de bewoners dat ultieme zomergevoel! 

Tip 1: Zomerverhalen van vroeger

Fietstochten, dagjes strand, vakanties en lange zomeravonden in de tuin met vrienden, de bewoners hebben vast veel fijne herinneringen aan de zomers van vroeger. Ga lekker met elkaar ervoor zitten, glaasje drinken erbij en laat de bewoners hun mooiste zomerverhalen vertellen.

Tip 2: Jam met zomerfruit

Aardbeien, frambozen, kersen, in de zomer heb je volop de lekkerste fruitsoorten. Het perfecte moment dus om samen met de bewoners jam te maken. Zo hebben ze een leuke activiteit én een vleugje zomer op hun boterham. Eerder plaatsten we een recept om zelf jam te maken.

Bij foto

Tip 3: Tijd voor een BBQ 

Op een mooie, warme dag gaat in heel Nederland de barbecue aan. Logisch, want barbecueën is niet alleen lekker maar ook heel gezellig. Verwen de bewoners daarom met een BBQ. Zeker weten dat ze daar enorm van genieten.

Tip 4: Afspeellijst met zomerhits

Bij het horen van een echte zomerhit raakt iedereen direct in zomerse sferen. Maak daarom voor de bewoners via Spotify een afspeellijst met gouwe ouwe zomerhits. En ja hoor, de voetjes mogen van de vloer!

Tip 5: Tropische mocktail

Trakteer de bewoners op een tropische mocktail. Vrolijk, fris en heel dorstlessend! Wat dacht je bijvoorbeeld van een Mango Mojito. Voor één persoon heb je nodig: een kwart mango in stukjes, muntblaadjes van drie takjes, ijsblokjes, 250 ml licht bruisend mineraalwater en een kwart limoen in partjes. Doe de mango en muntblaadjes in een longdrinkglas en meng deze met een cocktailstamper (even in de blender kan ook). Voeg de ijsblokjes toe, schenk het mineraalwater en limoensap erbij en klaar ben je. Proost!

Tip 6: Lichtjes in de tuin

In de zomer is het ’s avonds lang licht en aangenaam. Een heerlijk moment dus voor de bewoners om nog even in de tuin te genieten. Maak dit extra sfeervol door de tuin te versieren met leuke lichtjes.

Bij foto

Tip 7: Pootje baden

Bij hoge temperaturen is een koud voetbad heerlijk verkoelend. Laat de bewoners daarom lekker pootje baden, terwijl ze in een comfortabele stoel zitten. En wil je het helemaal goeddoen? Serveer er dan ook een lekker drankje bij.

Tip 8: Lunch in Hawaï stijl

Geef de lunch een Hawaïaans tintje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tosti Hawaï, een salade met gegrilde kip en ananas of een smoothie met mango, gele paprika, komkommer en ananas? Aloha!

Tip 9: Zomers gedekte tafel

In de zomer is het heerlijk om buiten in de schaduw te eten. En je maakt het nog sfeervoller met een zomers gedekte tafel. Een vrolijk tafelkleed, zonnige servetten en kleurrijk serviesgoed nodigen echt uit om lekker te tafelen.

Meteen alle zomerboodschapper bestellen? Dan kan heel makkelijk via Aan tafel!

Bekijk ook