7 simpele keukenoplossingen

7-simpele-keukenoplossingen thumbnail

Eerder gaven we in onze blog ‘5 onmisbare keukentips’ enkele tips om mee te koken. We zetten graag een aantal extra tips voor je op een rijtje. Dit keer een aantal simpele oplossingen om het jou gemakkelijker te maken in de keuken.

  1. Mysterie opgelost: het gat in je pannensteel

Heb je je ooit afgevraagd waar het gat in de steel van je pan voor dient? Niet alleen om je pan aan op te hangen. Je kunt hier ook je lepel of spatel doorheen steken tijdens het koken. Zo houd je het aanrecht schoon en heb je altijd de lepel of spatel bij de hand.

  1. Nooit teveel spaghetti

Vind jij het ook lastig om de juiste portiegrootte spaghetti te bepalen? Ook hiervoor hebben we een handige tip. Het gat in je spaghettilepel geeft namelijk precies aan hoeveel spaghetti je nodig hebt voor één persoon.

  1. Sla vers houden: het keukenpapiertrucje

Heb je nog sla over en wil je het bewaren voor de volgende dag? Leg een stuk keukenpapier bovenop de sla voordat je de slakom afdekt met verhoudfolie. Het papier zal het vocht opzuigen waardoor de sla droog en langer vers blijft.

  1. Zijn mijn eieren nog vers?

Een simpele truc om de versheid van je eieren te achterhalen is door een ei in een glas lauw water  te leggen. Blijft het ei op de bodem liggen? Dan is het nog vers. Ook kun je schudden met het ei. Hoor je lucht? Dan is het ei niet meer goed.

  1. Mijn koelkast ruikt naar vis

Die vissalade vonden de bewoners erg lekker, maar nu ruikt je hele koelkast naar gerookte zalm. Zo opgelost! Zet een open bakje met koffiekorrels in je koelkast en het ruikt er binnen de kortste keren weer fris en fruitig.

  1. Het zout stroomt niet uit het vaatje

Door vocht in de omgeving kan zout gaan klonteren waardoor het niet goed meer uit het zoutvaatje komt. Dit los je eenvoudig op. Voeg voortaan wat ongekookte rijst toe aan het zoutvaatje om het zout droog te houden.

  1. Geen uitgedroogde cake meer

Wil je cake het liefst de dag van tevoren bakken? Bewaar  je cake in een luchtdichte trommel en voeg een snee wit brood toe. Zo blijft je cake veel langer zacht!

Wil je ook profiteren van de voordelen van Aan Tafel?

Bekijk ook